Isolatie voor een betere toekomst

De geschiedenis van URSA

URSA is een  grote Europese producent van isolatiemateriaal (glaswol en geëxtrudeerd polystyreen). URSA is ook een Belgische fabrikant, sinds 1968 in België aanwezig

 

  •  1968 : Oprichting van de firma Isoglass

 

  • 1997 : Isoglass wordt door de Duitse groep Pfleiderer opgekocht

 

  • 2000 : De merknaam URSA wordt in België gelanceerd.

 

2002 : URSA wordt opgenomen in de Spaanse groep Uralita. Door het samengaan met de afdeling isolatiematerialen van Poliglas ontstaat het nieuwe URSA. Poliglas, dat al sedert 1988 deel uitmaakt van de Uralita Group, brengt net geen halve eeuw ervaring in de isolatiebranche mee.

 

 

2004 : Het nieuwe URSA, met nieuw logo, bundelt de productiviteit, de internationaliteit en de knowhow van twee toonaangevende producenten van isolatiematerialen. Met zijn ruime aanbod kwaliteitsproducten biedt de groep pasklare oplossingen voor alle warmte- en geluidsisolerende toepassingen.

 

2005 : Bouw van fabriek voor productie van geëxtrudeerd polystyreen in St-Avold.

 

 

 

 

2009 : Lancering van een nieuwe generatie minerale wol ‘Pure One’ in Frankrijk. Pure One is een uniek en innovatief product, zonder formaldehyde.

 

2010 : Lancering van ‘Pure One’ in België.

 

 

2011 : Lancering van het gamma URSA GEO in Benelux. Het nieuwe URSA GEO gamma onderscheidt zich door een verbeterd bindmiddel dat bijdraagt tot een betere kwaliteit van de binnenlucht.

 

2011 : Reorganisatie van URSA in Europa : de divisie OU West (Benelux + Frankrijk + UK) wordt uitgebreid met de landen Spanje en Portugal.

 

 2015 : Overname URSA door KKR