FAQ

Je hebt een vraag? Bekijk hier alvast de meest gestelde vragen
FAQ weergeven
Wat is XPS-isolatie?

XPS-isolatie is een kunststofschuim dat met zijn miljoenen gesloten cellen de lucht binnenin vasthoudt en warmteverlies verhindert. Het materiaal wordt gevormd door extrusie.

Dankzij de gesloten celstructuur, met lucht als celgas, nemen XPS-platen geen water op en hebben ze een enorm hoge druksterkte.

Wat is het verschil tussen XPS N en XPS HR?

URSA XPS N en URSA XPS HR maken gebruik van verschillende types blaasgas. ‘N’ staat voor Natural: in deze soort XPS isolatie gebruiken we CO2  als blaasgas. Bij XPS HR wordt dan weer een ander gas gebruikt als blaasmiddel, waardoor de lambda-waarden (isolatiewaarden) nog lager liggen.

Wat zijn de voordelen van XPS-isolatie?

Als isolatiemateriaal biedt XPS heel wat voordelen:

  • Hoge thermische prestaties
  • Uitstekende druksterkte
  • Hoge weerstand tegen water en vochtindringing
  • Licht en gemakkelijk te verwerken
  • Bestand tegen vorst en dooi.
  • Milieuvriendelijk
Kunnen XPS-platen gerecycleerd worden?

Ja. URSA XPS kan hergebruikt worden als de platen niet beschadigd zijn. Ook kan het productieafval van URSA XPS gebruikt worden in het productieproces van nieuwe platen.

Hoe draagt XPS-isolatie bij aan het milieu?

De minieme milieubelasting tijdens het productieproces van XPS platen, is niets in vergelijking met de enorme milieubesparing die ermee bereikt wordt. Dankzij de hoge isolatiewaarde vermindert XPS-isolatie de energie die nodig is om te verwarmen en zorgt het bijgevolg voor een verminderde CO2-uitstoot.