Alle voordelen van minerale wol

Thermisch comfort

Minerale wol kan door de open vezelstructuur veel lucht vasthouden. Daardoor vormt het een uitstekend materiaal voor thermische isolatie: in de winter houdt het de warme lucht binnen en in de zomer bant het de hitte uit je huis. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat en bespaar je op je energiefactuur.

Ook vertoont minerale wol zelfs na 50 jaar geen thermische veroudering, wat wil zeggen dat de isolatiewaarde ook na al die jaren steeds dezelfde blijft. Zo bouw je met minerale wol écht aan de toekomst op een duurzame, comfortabele manier.

Akoestisch comfort

Naast de thermische prestaties is het akoestische comfort ook een belangrijk voordeel van minerale wol. De isolatie is van nature sterk geluidswerend en houdt op die manier ongewenste geluiden uit je woning of kantoor. Denk maar aan schoenen die boven je op de vloer tikken, de wasmachine die in de garage volle toeren draait of wegenwerken voor je deur. Die geluiden houd je liever buiten, toch?

Minerale glaswol heeft ook een hoge graad van geluidsabsorptie. Dat betekent dat ze een grote hoeveelheid van de geluiden in de ruimte opneemt en zo voorkomt dat het geluid weergalmt. Die nagalm komt vaak voor in grote ruimtes met harde wanden en vloeren en weinig meubels, maar wordt dus zeker beperkt wanneer je isoleert met minerale wol.

Brandveiligheid

Minerale wol is van nature volledig onbrandbaar, zorgt niet voor vlamverspreiding en ontwikkelt zo goed als geen rook of brandende druppels. De brandveiligheid is dus ook een belangrijk voordeel van minerale wol. In geval van brand zorgt minerale wol voor extra kostbare tijd: voor de bewoners om het gebouw te verlaten en voor de hulpdiensten om de brand te bestrijden. 

Daarnaast houden ook verzekeringsmaatschappijen rekening met de brandveiligheid van je isolatie bij het bepalen van de premie voor je brandverzekering.

Gezondheid

Een goede luchtkwaliteit draagt bij tot aan een aangename, comfortabele en gezonde woon- en leefomgeving. Verschillende elementen bepalen de binnenluchtkwaliteit: temperatuur, luchtvochtigheid, luchtverontreinigingen, ventilatie, afzuiging.

Vooral de luchtvochtigheid is een belangrijke parameter om het comfort in gebouwen te garanderen. Die bepaalt namelijk in grote mate de gevoelstemperatuur in de woning en kan schimmelvorming in de hand werken

Financiële voordelen minerale wol

Voor elke euro die je investeert in minerale wol, maak je zeven euro winst tijdens de levensduur van het gebouw. Hoe dan? Door je gebouw optimaal te isoleren met een materiaal dat sterke thermische bescherming biedt, bespaar je heel wat op je energieverbruik. Dat is gunstig voor het milieu, maar ook voor je portefeuille. Isoleren vergt dus wat inzet en een investering, maar die verdien je dubbel en dik terug door wat je bespaart op je energiefactuur. En bovendien kan je in bepaalde gevallen ook genieten van een extra premie van de overheid!

Minerale wol van URSA

In het assortiment minerale wol van URSA vind je onder andere URSA TERRA - perfect voor élk isolatieproject van muur tot plafond.

De inblaaswol URSA WHITE BLOWING WOOL is dan weer geschikt om een moeilijk toegankelijke ruimte te isoleren, spouwmuren na te isoleren of de houten frames van je houtskeletbouw te beschermen. Ontdek alle URSA isolatieproducten.

Isoleren met minerale wol en volop genieten van het eindeloze comfort?

Ontdek URSA isolatie bij een verdeler in je buurt.