URSA Benelux stapt mee met de Roze Mars

Vanaf vandaag stappen de medewerkers van URSA Benelux mee met de Roze Mars, een initiatief van vzw Pink Ribbon. Zo werken ze niet alleen aan hun eigen gezondheid, maar geven ze ook de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug.

De hele maand mei worden ze uitgedaagd om samen met collega’s of hun gezin dagelijks 10.000 stappen te zetten. Het uiteindelijke doel is om ‘virtueel’ van URSA fabriek tot URSA fabriek te wandelen, goed voor een 8.000 km of gemiddeld 10,5 miljoen stappen in totaal. “Door deel te nemen aan De Roze Mars wilt URSA Benelux een schakel vormen tussen alle plants en zo toch wereldwijd met elkaar connecteren én dat op een gezonde manier.” vertelt Inge Defrenne bezielster van de personeelsclub. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een gezonde levensstijl kanker helpt voorkomen. “Dit is een initiatief van onze personeelsclub. Gezondheid en beweging staan hoog op de prioriteitenlijst. Bij URSA werken we daar zoveel mogelijk aan. Twee maal per week staan er gratis fruitmanden in onze keuken, we hebben picknick banken buiten geplaatst om ook in de gezonde buitenlucht te kunnen lunchen. Bovendien ligt er ook een petanquebaan niet alleen om de samenhorigheid tussen de collega’s een boost te geven, maar ook om beweging te stimuleren.”

Het #URSATeam ontvangt een startpakket met onder andere een URSA T-shirt en een activity tracker om elke stap bij te houden, want elke stap telt! De deelnemers kunnen zich aansluiten bij Strava Club “Roze Mars-La Marche Rose URSA Benelux 2021” om zo elkaar te blijven motiveren.

Ook Ella Leyers, ambassadrice van De Roze Mars, stapt mee en gaat de uitdaging aan om dagelijks 10.000 stappen te zetten voor het goede doel. Ga je samen met ons ook de uitdaging aan? Schrijf je dan ook in voor De Roze Mars!

Pink Ribbon zet het ingezamelde geld in voor concrete projecten op het vlak van preventie en tijdige opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten.