Waarom de isolatie URSA XPS het perfecte materiaal is voor jouw project

Wat is de isolatie URSA XPS? 

XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen, waardoor we XPS-isolatie soms ook polystyreen hardschuim noemen. Het is een isolatiemateriaal uit kunststofschuim dat in plaatvorm wordt aangebracht.

De isolatie URSA XPS is een licht materiaal dat snel te plaatsen en makkelijk te versnijden is, wat het een veelgekozen optie maakt voor zowel doe-het-zelvers als professionele plaatsers.

Waarom kiezen voor URSA XPS?

De makkelijke plaatsing is niet de enige reden waarom je zou kiezen voor de isolatie URSA XPS. Het is ook een heel duurzaam materiaal. De gesloten celstructuur verhoogt namelijk de thermische prestaties, druksterkte en weerstand tegen water en vocht. 

Hoge thermische isolatiegraad 

URSA XPS-isolatie scoort hoog op thermisch vlak en is zo een aangewezen keuze om energiekosten te drukken. De gesloten cellen houden namelijk lucht vast, waardoor er minder warmteverlies ontstaat en het binnenklimaat het hele jaar door aangenaam blijft. Niet alleen goed voor de energiefactuur, maar ook om onze uitstoot te verminderen en zo een steentje bij te dragen aan het milieu.

Waterafstotend karakter 

Nóg een voordeel van die gesloten celstructuur, is de bestendigheid tegen vocht. URSA XPS-isolatie neemt namelijk geen water of waterdamp op en is bestand tegen schimmels, dooi en vorst. Zo blijft het materiaal zelfs in vochtige omgevingen sterk isolerend, wat jou bijvoorbeeld in je kelder een hoop zorgen bespaart.

Druksterkte tot wel 70 ton/m²

De isolatie URSA XPS wordt vooral toegepast als vloerisolatie omdat het een uitstekende druksterkte heeft. Dat wil zeggen dat de isolatie heel wat gewicht kan dragen en dus echt wel tegen een stootje kan. De hoge permanente drukweerstand is ook weer een gevolg van de gesloten cellen, die ervoor zorgen dat XPS-isolatie tot wel 70 ton/m² aankan.

Toepassingen van URSA XPS 

Maar de isolatie URSA XPS wordt niet alleen als vloerisolatie gebruikt. De vochtbestendigheid en hoge thermische isolatiegraad maken het ook een perfect materiaal voor het isoleren van omkeerdaken, kelderwanden en spouwmuren.

Neem een kijkje op onze pagina voor professionals om meer te lezen over het gebruik en de toepassingen van de isolatie URSA XPS. Ben je particulier of doe-het-zelver? Dan kan je altijd terecht bij een URSA-dealer in je buurt voor meer uitleg en advies op maat.