Waarom glaswol een goede keuze is voor je isolatieklussen

Comfortabel en energiezuinig wonen begint bij goede isolatie. Als je gaat zoeken naar de juiste producten zijn er heel wat mogelijkheden. Welk isolatiemateriaal is er dan het beste voor jouw klus? En hoe verbetert het je woning of bedrijfsgebouw? Ontdek waarom minerale glaswol een ideale oplossing is.

Minerale glaswol wordt gemaakt van minerale grondstoffen, zoals zand en glas. De voorraden van deze grondstoffen zijn quasi onuitputtelijk. Bovendien worden heel wat recyclage grondstoffen gebruikt. Een duurzame productie dus. Tijdens het proces wordt deze materialenmix gesponnen tot een soepel vezeldeken: de eigenlijke glaswol.

Een stabiele prijs

Misschien ken je vooral de harde isolatieplaten, bekleed met aluminium. Glaswol is een compleet andere type isolatie. Een oplossing die een pak praktische voordelen heeft.

Zo zijn de grondstoffen van glaswol lokaal en in grote hoeveelheden beschikbaar. Dat betekent een stabiele prijs van het isolatiemateriaal, ook op lange termijn. Goed nieuws dus. Je kiest voor kwaliteit zonder onaangename prijsverrassingen te riskeren. Het ecologisch karakter van lokale grondstoffen en productie krijg je er bovenop.

Isolatie met troeven voor elk project

Of je nu isolatie zoekt voor een woning, een bedrijfsgebouw of een kantorencomplex: minerale glaswol tilt het binnenklimaat en het gebruikscomfort naar een hoger niveau:

  • Dankzij de open vezelstructuur houdt glaswol lucht vast. Dat maakt het erg geschikt voor thermische isolatie.
  • Met zijn uitstekende akoestische isolatie helpt glaswol geluidsoverlast te beperken.
  • Minerale glaswol is onbrandbaar. In geval van brand veroorzaakt het amper rook en komen er geen giftige gassen vrij. Dat wordt zelfs verrekend bij het bepalen van je brandverzekeringspremie.
  • Glaswol is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Bovendien kan het hergebruikt en gerecycleerd worden. Dat maakt het een duurzame keuze.

Snelle levering

Waarom moet je het ver zoeken als het ook dichtbij kan? Trek die logica gerust door naar de leverancier van je isolatie. Als enige Vlaamse producent maakt Ursa glaswol. De korte levertermijnen zijn daarvan een rechtstreeks gevolg. Bovendien betekent dit een voortdurende controle op de kwaliteit. Van grondstof tot afgewerkt product.

Multi-inzetbare isolatieplaten

De verscheidenheid aan producten in minerale glaswol maken het een flexibel isolatieproduct dat zich eenvoudig laat inpassen in tal van projecten. Neem nu de URSA WALLTEC 32 BLACK. Deze vormvaste minerale wolplaat is versterkt met een zwarte vliesbekleding. Voor optimale warmte- en geluidsisolatie. De isolatieplaten zijn erg geschikt voor

  • de isolatie van spouwmuren: gedeeltelijke of volledige spouwvulling
  • de isolatie van gevels: niet nodig naden af te tapen

Niet alleen na plaatsing toont URSA WALLTEC zijn voordelen. Ook de plaatsing zelf is eenvoudig en snel. Het vormvaste materiaal krimpt niet. Het vormt een goede aansluiting tegen de draagmuur en tussen de isolatieplaten onderling. Bovendien droogt de constructie snel uit, dankzij de dampopen structuur. De bijhorende garantie op een gezond binnenklimaat is meer dan een mooie bonus, toch?

Zet de voordelen van minerale glaswol zelf in praktijk om.