Xella ’s duurzaamheidsrapport verschijnt binnenkort

Noteer in jullie agenda 22 April, 2021. We zullen onze duurzaamheidsrapport publiceren.

ESG is geen nieuwe topic of trend voor ons. Decennia lang stond Xella voor duurzaam en innovatieve constructie en isolatie materialen met een betekenisvolle bijdrage tot de energie efficiëntie van de gebouwen. Onze producten, productie processen en acties zouden steeds de hoogste standaard moeten hebben op vlak van milieu,sociaal en bestuur. Dit is wat we voor staan en dit is hoe we gemeten worden.  In ons vrijwillig duurzaamheidsrapport,  rapporteren we onze ESG strategie doelstellingen en maken onze acties transparant  en meetbaar.

Milieu en klimaat bescherming

Het produceren van onze producten  vraagt energie en CO2 uitstoot. Om het impact op het klimaat en milieu zo laag mogelijk te houden, hebben we een doel gezet  om de CO2 intensiteit te verminderen ( scope 1 en 2) met 30 % tot 2030 (basisjaar 2019). Het was zelfs mogelijk om de CO2 te verminderen met 4 % in 2020 in vergelijking met vorige jaren.  

Wij zetten ons ook in voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen door middel van een actieve circulaire economie. Voor onze URSA minerale wol , gebruiken we reeds 72 % intern en extern gerycleerd glas.  In ons nieuw duurzaamheidsverslag brengen wij verslag uit over onze routekaart om onze milieu- en klimaatdoelstellingen te verwezenlijken.

Sociale verantwoordelijkheid

Als werkgever in meer dan 25 landen, zijn wij verantwoordelijk voor onze werknemers. Veiligheid op het werk is steeds onze top prioriteit. We hebben goed getrainde en ervaren werknemers nodig om onze producten te produceren en de beste service te bieden aan onze klanten. Daarom investeren we in hun opleiding  en bijscholing en in de tevredenheid van onze werknemers. Daarenboven, is diversiteit in ons personeelsbestand noodzakelijk om een succesvolle onderneming te zijn. We stoppen niet met 20 % vrouwelijke werknemers- lees meer over onze diversiteit, ontwikkeling werknemer en veiligheid op het werk doelstellingen in onze volgende duurzaamheidsrapport.

Beleid

We dragen tevens de verantwoordelijkheid voor onze leveranciers, klanten en de maatschappij waarin we werken. Onze acties zijn geleid door onze corporate waarden en onze Gedragscode. Wij promoten de streken waar we werken. 80 % van onze materialen zijn lokaal , uit het land waar we werken.

Op 22 april 2021, kunt u leren over onze duurzame ambities, doelstellingen en projecten.