Isolatie houtskeletbouw

Een houtskeletbouw isoleren met URSA 

Het gebruik van houtskeletbouw (of kort: HSB) wordt steeds populairder. En niet voor niets: het is snel, eenvoudig én duurzaam. Bovendien is het isoleren van een houtskeletbouw net zo gemakkelijk als het bouwen van de houtconstructie zelf.

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw maakt gebruik van prefab wanden en bestaat uit simpele houtstructuren waardoor je woning of zakelijk pand in 1-2-3 kan worden opgetrokken.

Het verschil met een traditioneel gemetselde woning is klein. Je kunt een houtskeletbouw namelijk op dezelfde manier afwerken als iedere andere bouwtechniek. Baksteen, buitenpleister en gevelplaten? Het is allemaal mogelijk.

Houtskeletbouw isoleren: veelzijdig en snel

Niet alleen het neerzetten van een houtskeletbouw verloopt opvallend sneller dan metselwerk, ook het isoleren ervan gebeurt vlot. De isolatie wordt simpelweg tussen het houten regelwerk geklemd. Om de isolatiewaarde - en dus de energiebesparing - te verhogen, kun je de isolatie meerlaags aanbrengen. Ook minerale inblaaswol zoals de URSA WHITE BLOWING WOOL is mogelijk.

Zorg zeker voor een goede luchtdichtheid en breng de OSB-platen, spaanplaten of houtvezelcementplaten, ter verstijving van de constructie, correct aan. Let op eventuele voegen en perforaties en dat de aansluiting met andere elementen precies gebeurt.

Er zijn veel mogelijkheden om je houtskeletbouw te isoleren. Of je nu kiest voor meerlaagse isolatieplaten of inblaaswol: ook met een houtskeletbouw geniet je zonder zorgen van een optimaal klimaat binnenshuis.

Volgende isolatie van URSA is geschikt voor het isoleren van houtskeletbouw: