Isolatie houtskeletbouw

Houtskeletbouw isoleren in een handomdraai

Nu duurzaamheid meer en meer op de agenda komt, is het niet verbazingwekkend dat houtskeletbouw steeds populairder wordt. Deze bouwtechniek is bovendien snel en eenvoudig. En het isoleren van houtskeletbouw is al net zo makkelijk als het bouwen van de houtconstructie zelf.

Wat is houtskeletbouw?

Deze snelle bouwmethode maakt gebruik van hoogwaardige prefab wanden uit kwalitatieve houtstructuren. Zo trek je een woning of zakelijk pand in 1, 2, 3 op. Houtskeletbouw is een van de beste oplossingen om duurzaam te bouwen. En je kunt een houtskeletbouw op dezelfde manier afwerken als iedere andere bouwtechniek. Baksteen, buitenpleister en gevelplaten? Het is allemaal mogelijk.

Houtskeletbouw isoleren: veelzijdig en snel

Niet alleen het neerzetten van een houtskeletbouw verloopt opvallend sneller dan metselwerk, ook het isoleren ervan gebeurt vlot. De isolatie wordt simpelweg tussen het houten regelwerk geklemd. Wil je de isolatiewaarde verhogen, en dus meer energie besparen, breng je isolatie in meerdere lagen aan. Zowel glaswol als minerale inblaaswol zijn een goede keuze van isolatiemateriaal.

Een goede luchtdichtheid is zeer belangrijk bij het plaatsen van de isolatie. Net als bij traditionele bouwtechnieken is het gebruik van een lucht- en dampscherm ook hier aangewezen. Dit wordt steeds aan de verwarmde zijde aangebracht. Breng hierna de OSB-platen, spaanplaten of houtvezelcementplaten, ter versteviging van de constructie, correct aan. Let op eventuele voegen en perforaties en kijk erop toe dat de aansluiting met andere elementen precies gebeurt.

Ook met een houtskeletbouw geniet je zonder zorgen van een optimaal klimaat binnenshuis. Wist je trouwens dat onze Timber Frame Roll isolatie al is voorgesneden op bepaalde breedtes, specifiek voor houtskeletbouw? Zo wordt het isoleren nog makkelijker.

Geschikte URSA minerale wolproducten:

Laat het isoleren van houtskeletbouw uitvoeren door een professional om zeker te zijn van een goed resultaat. Boek nu een afspraak met je lokale dealer.