Isolatie metaalbouw

De isolatie van metalen dakplaten en wanden

Metalen dakplaten worden soms gebruikt als alternatief voor klassieke dakpannen of bij dakrenovaties. Ook metalen wanden zijn niet ongewoon: voor bepaalde doeleinden is een licht materiaal zoals metaal erg geschikt. Maar door de hoge warmtegeleidingscoëfficiënt en het dunne materiaal is de isolatie van metalen dakplaten en wanden een absolute must.

Waarom metalen dakplaten en wanden isoleren belangrijk is

Metalen dakplaten en wanden komen vooral voor in werkplaatsen of industriële omgevingen, maar ook particulieren kiezen soms uit esthetische overwegingen voor een metalen constructie. Door de hoge warmtegeleidingscoëfficiënt echter en het dunne karakter van het materiaal, brengen metalen constructies ook enkele problemen met zich mee.

Als je ze niet isoleert, is de invloed van thermische bruggen, felle zoninval of juist onderkoelingscondensatie groot. Dit zorgt voor een onaangenaam binnenklimaat én doet tijdens de winter je energiefactuur de hoogte inschieten. Het isoleren van metalen dakplaten en wanden stel je dus beter niet uit.

Minerale wol: de ideale isolatie voor metalen dakplaten en wanden

Minerale wol is perfect voor de isolatie van metalen dakplaten en wanden. Hier is het extra belangrijk om de isolatie met zorg en nauwkeurigheid te plaatsen. Besteed aandacht aan koudebruggen en zorg voor een goede luchtdichtheid. Het URSA SECO-gamma biedt alle tools voor een naadloze installatie. Zo kan ook jij de perfecte temperatuur bekomen in een huis of kantoor met metalen constructies.

Volgende isolatie van URSA is geschikt voor het isoleren van metalen constructies:

  • URSA Bardage 40 R: een glaswoldeken aan één zijde voorzien van een versterkt geel glasvlies voor akoestische en thermische isolatie van metalen wanden met dubbele beplating & dakconstructies uit metaal.
  • URSA 34M: een halfharde glaswolplaat éénzijdig bekleed met een geel glasvlies voor akoestische en thermische isolatie van metalen wanden met dubbele beplating.