Gevel

De duurzame gevelisolatie van URSA

Voldoet je woning niet aan de huidige isolatienormen? Geen nood. Bestaande volle buitenmuren kun je aan de binnen- en buitenzijde isoleren. Zowel minerale wol als XPS-isolatie zijn hiervoor geschikt.

Het gemak van de URSA-buitengevelisolatie

Je gevel aan de buitenkant isoleren is bouwkundig gezien de slimste keuze. Buitengevelisolatie kun je namelijk ononderbroken plaatsen, waardoor het de koudebruggen wegwerkt en een optimale warmtebescherming biedt.

Na het isoleren van je buitengevel, kun je de gevel perfect opnieuw bekleden of een nieuwe gevelsteen kiezen. Zo ziet je droomwoning er weer als nieuw uit.

Wil je de gevel isoleren van een rijwoning, maar twijfel je over de rooilijn? Het rooilijnendecreet van 8 mei 2009 stelt dat je voor de buitengevelisolatie van een rijwoning de rooilijn tot 26 centimeter mag overschrijden. Zo kun je zonder zorgen én conform aan de meest recente normen jouw buitengevel isoleren, ook bij een rijwoning.

Gevelisolatie aan de binnenkant? Het kan met URSA.

Heb je vol trots een pand met historische waarde gevonden? Fantastisch nieuws! Alleen is de kans groot dat je geen gevelisolatie langs buiten mag of kan plaatsen. Ook bij fraai pleisterwerk kan dat het geval zijn. Maar geen paniek: je buitenmuur langs binnen isoleren is ook een mogelijkheid.

Let er wel op dat de plaatsing van de binnenisolatie nauwkeurig en deskundig gebeurt. Zeker als het op luchtdichtheid aankomt. 

Volgende isolatie van URSA is geschikt voor het isoleren van buitenmuren:

  • URSA WALLTEC 32 B: een stijve glaswolplaat éénzijdig bekleed met een hoogwaardig zwart glasvlies voor thermische en akoestische isolatie van muren langs de buiten- of binnenzijde.
  • URSATEC FACADE: een robuuste, weerbestendige glaswolplaat. Langs de ene zijde bekleed met een zwart glasvlies en langs de andere zijde bekleed met een glasvlies, voor thermische en akoestische isolatie van gevelbekleding met open voegen en vliesgevels.
  • URSA XPS N-W-PZ-I: harde platen van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim, type N (lucht als celgas). Met tweezijdig opgeruwd en extra gewafeld oppervlak. Randafwerking: rechte boord.