Kelder isoleren

Je kelder isoleren

Een geïsoleerde kelder is een absolute aanrader omdat veel mensen hun kelder ook gebruiken als woon- en bergruimte. Als je je kelder namelijk niet voldoende isoleert, verlies je niet alleen energie en voelen de muren koud aan, maar kan er zich ook schimmelvorming voordoen.   

Hoe kelderisolatie of perimeterisolatie installeren

Bij het isoleren van een kelder spreken we van perimeterisolatie. Dit is alle isolatie aan de buitenzijde van constructieonderdelen die in aanraking komen met aarde, zoals kelderwanden en keldervloeren.

De thermische isolatie plaats je tussen de waterdichte keldermuur en de grond. Omdat de
isolatie rechtstreeks in contact komt met aarde, moet de isolatie aan de strengste eisen voldoen. Dankzij de hoge drukvastheid en vochtbestendigheid is
URSA XPS perfect als perimeterisolatie.

Vermijd bij het isoleren van je kelder mechanische bevestigingen. Zij kunnen de waterdichting doorboren, wat later tot schade kan leiden.

 

Kelderisolatie expert
Ursa
Is de kelder- of funderingswand niet waterdicht is? Breng dan voor je begint te isoleren een waterdichte laag (bitumineuze afsmeerlaag, kunststoffolie, minerale afdichtingsmaterialen …) aan.

Een bestaande kelder isoleren? Het kan met URSA.

Was kelderisolatie nog niet gebruikelijk toen jouw huis of zakelijk pand werd gebouwd? En wil je graag vandaag je kelder ombouwen tot een gezellige extra woonruimte of multifunctionele bergplek? Na-isoleren kan zonder problemen met URSA XPS. Je isoleert dan de binnenmuren op dezelfde manier als je andere binnenmuren in je woning zou isoleren.

Volgende isolatie van URSA is geschikt voor het isoleren van kelders:

  • URSA XPS N-III-L:harde platen van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (type N) met glad & extrusieverdicht oppervlak. Randafwerking = L-sponning rondom.
  • URSA XPS N-V-L: harde platen van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (type N) met glad & extrusieverdicht oppervlak. Randafwerking = L-sponning rondom.
  • URSA XPS N-W-E: harde platen van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim, type N (lucht als celgas). Met glad en extrusieverdicht oppervlak voor thermische isolatie van spouwmuren. Randafwerking: tand en groef.