Kelder isoleren

Je kelder isoleren levert een optimaal binnenklimaat

Dat warmte via de muren en het dak verloren gaat, daar twijfelt niemand nog aan. Ook de kelder speelt een belangrijke rol in het op peil houden van de temperatuur in huis. Je kelder isoleren is dus geen overbodige kost. Integendeel, het levert gegarandeerd warmere voeten op in de winter en een lager risico op vochtproblemen.

De voordelen van kelderisolatie

Aangezien de kelder in contact staat met de grond, is warmteverlies langs de muren mogelijk. Tegelijk is er heel wat vocht en luchtcirculatie in een kelder. Een geïsoleerde kelder houdt de koude vanuit de grond tegen en voorkomt dat je huis vochtig wordt. Zo bereik je een aangenamer wooncomfort, moet je de woning minder verwarmen en creëer je bovendien een gezond binnenklimaat. Dus warmere voeten, geen schadelijke schimmels en een lagere energiefactuur.

Je kelder isoleren? Zo begin je eraan

Er bestaan verschillende manieren om je kelder te isoleren:

  • Kelderplafond isoleren
    Het isoleren van je kelderplafond is een snelle en efficiënte manier om te verhinderen dat de kou van de kelder naar boven kruipt. Je komt hierover meer te weten bij plafondisolatie.
  • Keldermuur isoleren
    Als de kelder actief als woon- of bergruimte gebruikt wordt, is het nuttig de keldermuur te isoleren. Idealiter plaats je de kelderisolatie aan de buitenzijde van de keldermuren. We spreken dan van perimeterisolatie. Het is namelijk bewezen dat thermische isolatie zich het best aan de buitenzijde van de constructie bevindt, dus tussen de waterdichte keldermuur en de grond. Omdat de isolatie in rechtstreeks contact staat met de grond, moet het materiaal zeer drukvast en vochtbestendig zijn. De URSA XPS-isolatieplaten zijn hiervoor een ideale oplossing.

Geschikte URSA XPS-producten:

Isolatie van kruipkelder

Wil je een kruipkelder isoleren, dan is de eerste vraag of de kruipruimte al dan niet toegankelijk is. Het plafond van een kruipkelder isoleer je het best met URSA XPS-isolatieplaten omdat deze beter bestand zijn tegen vocht. De platen zijn licht in gewicht en sluiten goed op elkaar aan door middel van een tand-en-groef systeem.

Geschikte URSA XPS-producten:

 Maak een afspraak met je lokale dealer voor al je specifieke vragen.