Spouwmuur

De spouwmuurisolatie van URSA

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur, met daartussen een holle ruimte of spouw. Laat deze ruimte niet open, maar zorg voor goede spouwmuurisolatie en bescherm je woning. 

Waarom moet ik een spouwmuur isoleren?

  • Het belangrijkste doel van een spouwmuur is om binnenkomend regenwater op te vangen, want een buitenmuur kan onmogelijk 100% waterdicht zijn. Het is daarom belangrijk dat je bij het isoleren van een spouwmuur ervoor zorgt dat het water terug naar buiten kan.
  • De binnenmuur of het binnenspouwblad bestaat uit isolerende materialen en heeft niet alleen een dragende functie, maar draagt ook bij tot de thermische capaciteit van jouw woning of kantoor.
  • Goede spouwmuurisolatie verbetert aanzienlijk het comfort binnenshuis én helpt jou om energie te besparen. Een woning met slecht geïsoleerde spouwmuren verliest namelijk heel wat warmte.

Een oudere woning op het oog? Na-isoleren kan met URSA! 

Renoveer je een woning of handelspand? Dan kun je de bestaande spouwmuren gemakkelijk én veilig na-isoleren met inblaaswol. De duurzame URSA PURE FLOC KD uit ons gamma URSA WHITE BLOWING WOOL is hiervoor perfect.

Belangrijk: Deze isolatiewerken moeten uitgevoerd worden door een gecertificeerd aannemer die werkt volgens de STS 71.1 normen.

Ontdek de spouwmuurisolatie van URSA: 

Zowel minerale wol isolatie als XPS-isolatie zijn geschikt voor de isolatie van een spouwmuur:

  • URSA PAN 35: een spouwplaat eenzijdig bekleed met een glasvlies, wat zorgt voor een optimale stijfheid.
  • URSA WALLTEC 32: een stijve glaswolplaat éénzijdig bekleed met een hoogwaardig glasvlies voor thermische en akoestische isolatie van spouwmuren.
  • URSA XPS N-W-E: harde platen van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim, type N (lucht als celgas). Met glad en extrusieverdicht oppervlak voor thermische isolatie van spouwmuren. Randafwerking: tand en groef.
  • URSA PURE FLOC KD: minerale inblaaswol voor de na-isolatie van spouwmuren.
  • URSA XPS N-III-PZ-I: harde platen van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim, type N (lucht als celgas). Met glad en extrusieverdicht oppervlak voor thermische isolatie van spouwmuren. Randafwerking: tand en groef.
Je spouwmuur na isoleren met minerale wol