Plafond isoleren

Slechte akoestiek? Je plafond isoleren is de beste oplossing.

We zijn allemaal fan van hoge plafonds, tot we merken dat elk geluid lijkt te weergalmen. Maar niet enkel de hoogte speelt een rol: ook harde, weinig absorberende materialen weerkaatsen het geluid. Dit creëert een slechte akoestiek die erg storend kan zijn voor jezelf, je gezin of je collega’s. Ook luide bovenburen kunnen wel eens tot onnodige frustraties leiden. De oplossing? Je plafond isoleren!

Je plafond isoleren met de minerale wol van URSA

De beste manier om een plafond te isoleren, is door een open verlaagd plafond te installeren dat met trillingsdempers akoestisch ontkoppeld is van je bestaand plafond. In het verlaagd plafond plaatst je de minerale wol van URSA. De isolatie zorgt voor een goede geluidsabsorptie en maakt het leven thuis of op kantoor merkbaar aangenamer, zeker voor mensen die gevoelig zijn voor geluiden. Bovendien biedt minerale wol ook thermische bescherming en geniet je het hele jaar door van een fijn binnenklimaat. Twee vliegen in één klap.

Dé geluidsisolatie van URSA

  • URSA MRV 40 Noir: ideaal voor de isolatie van plafonds. Dit glaswoldeken is éénzijdig bekleed met een zwart glasvlies voor geluidsabsorberende isolatie van verlaagde plafonds.